Amazon kortingsbonnen

Het bedrijf Amazon is in Nederland vooral bekend voor het online bestellen van e-boeken. Inmiddels is het Amerikaanse bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in Amerika en heeft het zelfs de gigant Walmart verslagen. Amazon richt zich nu op de Europese markt. Tijd om eens beter kennis te maken met dit bedrijf.

Korte geschiedenis van Amazon

In 1994 kreeg de op Wallstreet werkende Amerikaan Jeff Bezos een idee wat hem later steenrijk zou maken. Hij bedacht dat het aanbieden van dingen via het internet wel eens een bloeiende zaak zou kunnen zijn. Een goede internetpagina, een grote opslagruimte en een goed lopende thuisbezorgingsservice is alles wat nodig is. Hij maakte een lijst met producten die goed zouden verkopen, en makkelijk te vervoeren zouden zijn. Al snel kwam hij op boeken, cd´s, video´s en computer soft- en hardware. Hij koos voor de `Amazon` omdat dit de naam is van de langste rivier ter wereld en begint met de eerste letter van het alfabet. Het in Washington in de garage van Bezos bedrijf werd al snel een succes. Toen Bezos een report onder ogen kreeg waarin de toekomstmogelijkheden van het internet werden besproken kreeg hij een lumineus idee. Dit is de geboorte van het e-boek. Hiermee kon hij niet alleen de klanten tevreden maken met een directe levering van het gekozen digitale product, maar ook besparen op opslag en verzendkosten! Het idee sloeg enorm aan en sindsdien mag Amazon zich met recht een van de grootste internetleveranciers ter wereld noemen.

Meer dan boeken en cd´s

Tegenwoordig kun je bij Amazon veel meer kopen dan boeken en cd´s. Het logo onderging in het jaar 2000 een kleine maar alles zeggende wijziging. Er gaat een gebogen lijn met een pijlpunt van de A naar de Z, waarmee gezinspeeld wordt op de gedachte dat Amazon alles -van A tot Z- verkoopt. De gebogen lijndoet met opzet lijken op de lach van een zogenaamde smiley.

De Amazon kortingsbon

Op de website van Amazon.com kun je verschillende kortingsbonnen vinden. Met deze kortingscoupons kun je flinke kortingen krijgen op verschillende producten. Zeker voor de zogenaamde “Amazon Prime” leden kunnen de kortingsbonnen zorgen voor flink voordeel! Soms wel voor een voordeel van maar liefst 90%!! In Amerika is dit een doorslaggevend succes. Helaas voor ons in Nederland zijn de meeste kortingsbonnen voor huishoudelijke middelen en etenswaar gelden deze kortingsbonnen (nog) niet in Nederland. De bezorgtijd en de bezorgingskosten van deze producten zorgen ervoor dat het online bestellen van eten en drinken uit het buitenland een zeer kostbare zaak is.

Online Kortingsbonnen in Nederland

Natuurlijk zijn al deze ontwikkelingen in het buitenland niet ongemerkt aan de Nederlandse ondernemers voorbijgegaan. Nagenoeg iedere winkelketen in Nederland heeft nu een online winkel, en heel veel werken er met kortingsbonnen. Kijk maar eens op de site van bijvoorbeeld Ikea, Albert Heijn en Douglas drogisterij. We houden allemaal van gratis dingen en wanneer je geld wilt besparen op je boodschappen is het absoluut de moeite waard om dergelijke sites goed in de gaten te houden.