Gratis muziek beluisteren

De komst van het internet heeft heel veel veranderd in onze maatschappij. Het internet brengt nieuws en vooral ook ontspanning. Naast gratis online spelletjes spelen of het lezen van de gratis e-boeken die op het internet beschikbaar zijn, is er ook heel veel gratis muziek te beluisteren. Op deze pagina vind je informatie waar en hoe je de beste muziek gratis via het internet kunt beluisteren.

Youtube

Een van de meest populaire sites van aller tijden is Youtube. Deze dochteronderneming van Google.Inc is speciaal bedoeld als openbare plaats waar gebruikers kosteloos video´s kunnen publiceren en deze (vaak voorzien van reclame) ook weer openbaar af te spelen zijn. In principe is Youtube vooral bedoeld voor het uploaden en afspelen van videobeelden, maar inmiddels staan er ook miljoenen verschillende muziek clips online. Zoals men mag verwachten van een dochteronderneming van Google is de zoekmachine van Youtube perfect in orde. Er kan gezocht worden op naam van de artiest, titelnaam, genre en sleutelwoorden. Ook een prettige bijeenkomst is dat je je favoriete filmpjes bij Youtube kunt opslaan en dat Youtube zelf met suggesties komt van andere artiesten in hetzelfde genre of andere songs, gezongen door dezelfde artiest.

Spotify

Het in 2006 in Zweden opgerichte bedrijf Spotify is gespecialiseerd in het aanbieden van muziek. Na aanmelding kunnen de gebruikers kiezen uit een bibliotheek waarin miljoenen muzieknummers zijn opgenomen. De meeste nummers zijn gratis te beluisteren, maar zijn voorzien van reclamefragmenten. Wanneer je liever naar muziek luistert zonder reclame, kun je dit afkopen. Ook is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een betere geluidskwaliteit te krijgen. Met een simpele druk op de knop heb je bij Spotify toegang tot oude klassieke favorieten en de allernieuwste nummers. Spotify werkt op ieder apparaat met internetverbinding. Het is ook mogelijk de muziek te downloaden in plaats van te streamen, zodat je ook naar je eigen persoonlijke Spotify afspeellijst kunt luisteren wanneer je offline bent. Ook bij Spotify worden muzieksuggesties gegeven, gebaseerd op je zoekhistorie.

Radio luisteren

Via de site www.nederland.fm heb je direct toegang tot verschillende live radiozenders waarbij je ook nog eens kunt kiezen uit het beluisteren van muziek van een bepaalde tijdsperiode, genre of de allernieuwste top 10. Heerlijk wegdromen bij lekkere tunes zonder dat je je druk hoeft te maken over het samenstellen van een playlist. Het enige nadeel van deze site is dat deze site alleen te streamen is. Je kunt niets downloaden of bewaren. De afspeellijsten zijn iedere dag weer vernieuwd en fris zodat je nooit het gevoel hebt dat je iedere dag opnieuw naar dezelfde muzieknummers aan het luisteren bent. En terwijl je heerlijk geniet van je gratis muziek, kun je bijvoorbeeld meedoen aan de gratis spellen die op het internet worden aangeboden.