Hoe bloggers gratis dingen krijgen?

Hoe begin ik een blog en krijg ik gratis producten toegestuurd?

Er gaan steeds meer geruchten op over het feit dat je als blogger heel veel gratis spullen aangeboden zou krijgen. Ben je ook geïnteresseerd in het schrijven van een blog en wil jij ook graag gratis spulletjes of diensten ontvangen zoals bijvoorbeeld gratis online boeken, lees dan hier verder. In dit artikel geven wij de feiten en alle tips die je hiervoor nodig hebt.

Start nooit een blog met als doel om freebies te verkrijgen.

De allereerste en belangrijkste regel is weinig motiverend; onthoudt dat niets echt gratis is in dit leven. Je dient je te beseffen dat het bloggen en beoordelen van producten echt enorm veel tijd in beslag neemt. Wanneer je 5 uur dient te besteden aan het schrijven van een blog over een tube tandenpasta die je in ruil daarvoor gratis toegezonden krijgt, zou je je af kunnen vragen of dit wel de moeite waard is. Echte freebies bestaan niet.

Ook kun je niet een blog opzetten en dan achterover gaan zitten en verwachten dat er meteen freebies per post binnenkomen. Sommige bloggers krijgen nooit wat toegestuurd! Mocht je dan eindelijk toch iets binnenkrijgen, dan dien je absoluut geen hoge verwachtingen te hebben over het soort cadeautjes wat is toegezonden. De ene keer zijn dat 3 theezakjes, de andere keer een leuke kindertekening of een demo met iemands eigen muziekcomposities op de blokfluit. Je kunt de freebies in drie categorieën onderbrengen. De meeste cadeautjes kun je onderbrengen in de categorie “waardeloos”. Dan is er nog een grote groep cadeautjes die in de categorie “leuk, lief en amusant (maar waardeloos)” vallen en dan is er nog een hele kleine groep over waarin je die enkele cadeautjes, een keer in de zoveel jaar, kunt onderbrengen waarvan je denkt “nou, daar heb ik wat aan!”

Een veelvoorkomende fout

Een supertip! Schrijf nooit in een bloggersforum ‘hoe krijg ik blogging-freebies’. Andere bloggers zullen je direct aan de schandpaal nagelen en je blog aan flarden scheuren. Mensen die blogs puur beginnen om freebies te krijgen, geven alle bloggers een slechte naam. Blog voor de liefde van bloggen. Blog omdat je je gedachten en ideeën met de wereld wilt delen, niet omdat je wat gratis rotzooi toegestuurd wilt krijgen. Het is maar een half procent van de bloggers die zo succesvol zijn dat zij waardevolle cadeautjes toegestuurd krijgen en hiermee in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Waar dient een goed blog aan te voldoen?

Als je dit alles gelezen hebt en nog steeds denkt dat het de moeite waard is een blog te beginnen, dan ben je een geboren blogger, gefeliciteerd! Hier volgen enkele cruciale punten waar een succesvol blog aan dient te voldoen:

  • Zorg dat je blog er professioneel uitziet. Let hierbij op spelling, tekstindeling en goede kwaliteit van de beeldweergave.
  • Zorg voor een groot publiek. Niemand stuurt je iets als je geen lezers hebt. Besteed daarom ruim voldoende tijd aan het promoten van jouw blog.
  • Schrijf over iets wat je ook daadwerkelijk interesseert, en niet om bepaalde cadeautjes te ontvangen.