Hoe spullen ruilen?

Voordat geld zijn intrede deed in de wereld was de economie gebaseerd op de ruilhandel. Een kip tegen een zak aardappelen of eieren tegen melk was vroeger heel gewoon. De geldmunt is in principe ook begonnen als ruilmiddel. Omdat het soms moeilijk was een ‘ruilmatch’ te vinden, maakte de komst van de munt het leven veel gemakkelijker. Tegenwoordig wordt geld niet meer gezien als echt ruilmiddel, maar als machtsmiddel. Geld is zowel een beloningssysteem als een strafmaatregel. Het hebben van veel geld geeft macht, maar ook veel zorgen en plichten. Heel veel mensen zien tegenwoordig in dat het hebben van geld en het streven naar nog meer geld eigenlijk heel ongezond is. Geld maakt niet gelukkig. Daarom zoekt men naar alternatieven. Het ruilen van spullen of diensten is dan ook weer helemaal hip. Spullen ruilen tegen andere spullen of diensten is iets wat veel mensen aanspreekt en wordt steeds populairder. De weggooi maatschappij is aan het veranderen. Steeds meer mensen zien hoe geweldig het is als je iemand blij kunt maken met iets wat bij jou allang onder stof bedolven ligt. Nog leuker is het wanneer je iets wat voor jou weinig waarde heeft kunt ruilen voor iets wat je wel graag wilt hebben! Maar hoe pak je dit aan? Hoe vind je juist die mensen die ook willen ruilen en geïnteresseerd zijn in jouw ruilvoorstel? In dit artikel gaan wij verder in op de ruilhandel van artikelen en diensten op het Nederlandse internet.

De moeilijkheden van ruilhandel

Het kan enorm moeilijk zijn een goede ruil te vinden. Wanneer je je televisie wilt ruilen voor een bankstel dan moet je maar net die persoon vinden die een bank heeft die je mooi vindt en op zoek is naar een televisietoestel. Maar wanneer je bijvoorbeeld je grote stationwagen tijdelijk wilt ruilen voor een kleine stadsauto heb je al veel meer kans van slagen. Het ruilen van artikelen in dezelfde categorie heeft een veel grotere kans van slagen. Heb je al jaren een 2e vakantiehuis in het prachtige Drenthe maar wil je nu wel eens de zee zien? Vakantiehuisjes ruilen is inmiddels zeer succesvol!

Welke sites zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er verschillende sites waarop mensen hun spullen ruilen. Enkele voorbeelden zijn

De site www.ruilwebsites.nl is een prima startpagina voor iedereen die geïnteresseerd is in het ruilen van producten of diensten. Er zijn speciale sites voor bijvoorbeeld het tijdelijk ruilen van baan of vakantiehuisje, maar ook voor het ruilen van bijvoorbeeld een thuiskappersbezoek tegen wat loodgieterswerk en zelfs eten! Natuurlijk zijn ruilsites ook de ideale plek om bijvoorbeeld voetbalplaatsjes te ruilen of postzegels en andere verzamelobjecten Heel veel mensen beleven er een enorm groot plezier aan om spullen en diensten op deze manier te ruilen. Het geeft een aparte spanning wanneer je naar iets op zoek bent. Wist je trouwens al hoe bloggers gratis dingen krijgen? Hoe interessant het hebben van een persoonlijke blog kan zijn, lees je verder op deze site.